Pittige stoofpeertjes

Zoet met pittig: een heerlijk toetje
Ingrediënten
- 1 pepertje
- 4 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 1 pijpkaneel
- 1 kilogram stoofperen
- ½ citroen
- 50 gram suiker
- ½ eetlepel maïzena
Bereiding
- Plet het pepertje en de specerijen met een groot mes.
- Schil de stoofperen en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.
- Breng de peren met de specerijen, 1 dl water, de halve citroen en de suiker aan de kook.
- Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
- Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
150 kcal
|
---|---|
Eiwit |
1 gram
|
Koolhydraten |
35 gram
|
Vet |
0 gram
|
Verzadigd vet |
0 gram
|
Vezels |
4 gram
|
Zout |
0 gram
|