Pittige stoofpeertjes

Getty Images

Zoet met pittig: een heerlijk toetje

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pepertje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 pijpkaneel
  • 1 kilogram stoofperen
  • ½ citroen
  • 50 gram suiker
  • ½ eetlepel maïzena

Bereiding

  1. Plet het pepertje en de specerijen met een groot mes.
  2. Schil de stoofperen en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.
  3. Breng de peren met de specerijen, 1 dl water, de halve citroen en de suiker aan de kook.
  4. Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
  5. Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum