zaterdag, 23 januari 2021

Pittige stoofpeertjes

Zoet met pittig: een heerlijk toetje

Ingrediënten

  • 1 pepertje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 pijpkaneel
  • 1 kilogram stoofperen
  • ½ citroen
  • 50 gram suiker
  • ½ eetlepel maïzena

Bereiding

  1. Plet het pepertje en de specerijen met een groot mes.
  2. Schil de stoofperen en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.
  3. Breng de peren met de specerijen, 1 dl water, de halve citroen en de suiker aan de kook.
  4. Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
  5. Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.

Aantal personen

6

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
150 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram