Plonstomaatje

Getty Images

Wist je dat tomaten je cellen jong houden? Er zit lycopeen in, een sterke antioxidant die hart- en vaatziekten helpt voorkomen. Als je tomaten warm maakt, komt er bovendien extra veel lycopeen vrij. Plonstomaatje tomatensoep smaakt zowel ouders als peuters goed.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram roma tomaten
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Snijd 750 gram roma tomaten in vieren en verwijder de harde kern. Halveer 500 gram cherry tomaatjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.

Doe de gesneden tomaten, sjalotjes en de twee laurierblaadjes in een ovenschaal en besprenkel het mengsel met de olijfolie. Zet de schaal vervolgens 25 minuten in de oven, tot de tomaten zacht zijn. Vis de blaadjes laurier eruit. Pureer de tomaten met de staafmixer of blender. Klaar is je soepje!

Ouders kunnen wat zout toevoegen, maar deze tomaten zijn puur ook heerlijk. Door het roosteren in de oven met wat olijfolie krijgen ze extra veel smaak.

Dit recept komt uit Keet Smakelijk's Peuter Soepboek.

Auteur