Pompoensoep met gremolata

Getty Images

Laat je verrassen door dit klassiek Italiaanse recept op basis van citroen, peterselie en knoflook.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • Stukje prei
  • Mespunt kerrie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 2½ dl groentebouillon met minder zout
  • ½ citroen (alleen de schil)
  • 4 takjes peterselie
  • 1 klein teentje knoflook

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk in blokjes.
  2. Snijd het stukje prei fijn.
  3. Fruit de prei met de kerrie in de margarine zacht.
  4. Voeg de pompoen en de bouillon toe. Kook de pompoen in 10 minuten gaar.
  5. Rasp voor de gremolata het gele deel van de schoon geboende citroen af.
  6. Was de peterselie en knip het fijn.
  7. Hak het schoongemaakte teentje knoflook klein en meng er de peterselie en de geraspte citroenschil door.
  8. Pureer de pompoenmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. Verdun de puree eventueel met nog wat bouillon of water en maak de soep op smaak met peper.
  10. Schep er aan tafel wat van de gremolata op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensschnitzel, spruitjes en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur