zaterdag, 14 december 2019

Pompoensoep met kip en geitenkaascrostini

Winters smullen
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • ½ pompoen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • ½ groentebouillontablet
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • Stukje prei
  • Nootmuskaat
  • 1 bruin ciabatta brood
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
  4. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  5. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  6. Pureer de pompoenmassa met een staafmixer of in een keukenmachine.
  7. Roer de kipfilet er door.
  8. Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met preiringen, peper en wat nootmuskaat.
  9. Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
  10. Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
  11. Strooi er eventueel wat tijm over.
  12. Geef de crostini bij de soep.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
515 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
2,91 gram

Bron(nen):