Pompoensoep met tofu en appel

Getty Images

Hartverwarmende maaltijdsoep.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  2. Snijd het teentje knoflook klein.
  3. Kook de pompoen met de knoflook in 400 ml water met het groentebouillontablet in ca. 15 minuten gaar.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Snijd de tofu in blokjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin.
  9. Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder en wat peper toe.
  10. Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  11. Voeg de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook.
  12. Schep het appel-tofumengsel door de soep. Garneer met de ringetjes bosui.

Menusuggestie

Lekker met meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneden meergranenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur