zaterdag, 19 oktober 2019

Portpruimen met Griekse yoghurt

Lekker met als hoofdgerecht een rundersaucijsje en Ierse stamppot.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • ½ dl rode port
  • Schijf citroen
  • 100 gram magere griekse yoghurt

Bereiding

  1. Was de pruimen en verwijder eventueel de pitten.
  2. Breng de pruimen in de port met de schijf citroen langzaam tegen de kook aan. Laat de pruimen in ca. 20 minuten wellen en zacht worden.
  3. Laat de pruimen afkoelen en verdeel ze over 2 coupes.
  4. Klop de yoghurt luchtig en schep dit over de pruimen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht eieren in pittige groentestoof en volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
115 kcal
Eiwit:
3 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
0 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0 gram