Pot-au-feu met kip

Getty Images

Een populair Frans recept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • Stukje kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • Mespunt tijm
  • 250 gram champignons
  • 6 aardappelen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers. 
  3. Snijd de kip in smalle repen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper. 
  5. Bak de knoflook kort mee.
  6. Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 250 ml water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Warm de champignons nog een minuut mee.
  8. Geef de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar het nog 3-5 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur