maandag, 18 oktober 2021

Pot-au-feu met kip

Een populair Frans recept.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • Stukje kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • Mespunt tijm
  • 250 gram champignons
  • 6 aardappelen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers. 
  3. Snijd de kip in smalle repen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper. 
  5. Bak de knoflook kort mee.
  6. Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 250 ml water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Warm de champignons nog een minuut mee.
  8. Geef de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar het nog 3-5 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram