zondag, 23 februari 2020

Prei met geitenkaas en linzen

Geniet van deze fijne smaakcombinatie.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram linzen
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 500 gram prei
  • 1 vleestomaat
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 20-30 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
  4. Kook de prei in een bodempje water net gaar.
  5. Ontvel de vleestomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
  7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente. 
  8. Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
  9. Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
0,3 gram