dinsdag, 29 september 2020

Provençaalse karbonade

Met een hartig sausje van tomaat en olijven

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 olijven
  • 1 vleestomaat
  • 1 theelepel provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Ontpit de olijven en snijd ze klein.
  4. Ontvel de tomaat en snijd hem klein.
  5. Smoor de olijven, de stukjes tomaat en de Provençaalse kruiden kort mee met de karbonades.
  6. Neem het vlees uit de pan en voeg 1 dl water toe aan de olijven en tomaat. Breng dit aan de kook en geef de saus bij het vlees.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
190 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram