Provençaalse karbonade

Getty Images

Met een hartig sausje van tomaat en olijven

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 olijven
  • 1 vleestomaat
  • 1 theelepel provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Ontpit de olijven en snijd ze klein.
  4. Ontvel de tomaat en snijd hem klein.
  5. Smoor de olijven, de stukjes tomaat en de Provençaalse kruiden kort mee met de karbonades.
  6. Neem het vlees uit de pan en voeg 1 dl water toe aan de olijven en tomaat. Breng dit aan de kook en geef de saus bij het vlees.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum