dinsdag, 1 december 2020

Pruimenkoek

Koekje van eigen deeg.

Ingrediënten

  • 60 gram (4 eetlepel) vloeibare margarine
  • 300 gram tarwemeel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 30 gram gist
  • 30 gram suiker
  • 1 ei
  • 30 gram amandelen
  • 1 kg pruimen
  • Citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel kaneel

Bereiding

  1. Bestrijk een bakblik van de oven dun met wat margarine.
  2. Zeef de bloem in een kom.
  3. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op.
  4. Kneed van de bloem, het gistmengsel, de margarine, de suiker en het ei een deeg.
  5. Rol het deeg uit en bekleed hiermee het bakblik.
  6. Hak de amandelen fijn en strooi ze over het deeg.
  7. Was de pruimen, halveer ze en neem de pit eruit. Schik de pruimen met de holle kant naar boven op het deeg.
  8. Laat het deeg op een warme plaats C 45 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven op 200°. Druppel wat citroensap over de pruimen. Bak de koek in 40-50 minuten gaar en lichtbruin.
  10. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de nog warme koek hiermee. Laat de koek afkoelen en snijd hem in ca. 20 stukken.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoenfilet met Italiaanse saus, broccoli en
aardappelen.

Aantal personen

10+

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
225 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
6 gram
Zout
0 gram