Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Quiche met amandelkorst en spinazie, tomaat en rode paprika

Quiche kan altijd. Met dit recept uit Het gezonde darmen kookboek maak je een quiche met ongeveer zes stukken.
Aantal personen:
6
Bereidingsduur:
20 minuten (plus 30 minuten koelen en 60 minuten bakken)
Ingrediënten:
  • 60 g kokosolie of boter, in blokjes gesneden, plus extra voor het invetten
  • 125 g amandelmeel
  • 40 g tapiocameel
  • snufje zout
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • een beetje olijfolie, om te besprenkelen
  • 1 tl kokosolie
  • 150 g jonge spinazie
  • 1 tl bieslook, fijngesneden
  • 2 geroosterde paprika uit een potje, gehakt
  • 1-2 el kokosmelk of kokosroom
  • 4 eieren, losgeklopt
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

1 Vet een quichevorm van 20 cm in. Doe het amandelmeel in een foodprocessor en voeg het tapiocameel, het zout en de paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper. Voeg de kokosolie toe en verwerk tot ‘broodkruim’. (Je kunt de kokosolie ook met je handen in een kom met de amandelen mengen of een deegsnijder gebruiken.) Voeg het ei toe en pulse of roer om een kleverig deeg te vormen. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Duw het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de quichevorm. Leg er bakpapier en bakbonen op. Bak 15 minuten blind. Verwijder de bodem en bak 5 minuten tot de quichebodem lichtbruin is.
3 Doe voor de vulling de tomaten in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Rooster 15 minuten.
4 Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg spinazie, bieslook en paprika toe en bak kort tot de spinazie is geslonken. Giet eventueel vocht af.
5 Voeg de melk aan de kom met de eieren toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Bedek de quichebodem met de spinazievulling en giet het eimengsel eroverheen. Leg de tomaten er met de gesneden kant naar boven op. Bak 40 minuten tot het ei is gestold. Laat enigszins afkoelen voor je de quiche aansnijdt. Serveer warm of koud.

Heilzaam effect op de darmen

Vitamine A-rijke gerechten, zoals boter en eierdooier, zijn zeer belangrijk voor de darmen. Vitamine A stimuleert de uitscheiding van maagstappen en is essentieel voor de gezondheid en het herstel van het darmslijmvlies.

Dit recept is afkomstig uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey.

Credit: Photography Copyright © Watkins Media Ltd 2015

Voedingswaarde per persoon

Energie:
288 kcal
Eiwit:
10 gram
Koolhydraten:
10,1 gram
Vet:
23,1 gram
Verzadigd vet:
7,8 gram

Reactie toevoegen