zaterdag, 27 februari 2021

Quinoa met groente en walnoten

Voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten

  • 150-200 gram quinoa
  • Stuk witte kool
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 50 gram walnoten
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
  2. Breng 300 - 400 ml water aan de kook en schenk dit bij de quinoa. Kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon. Schaaf de kool in fijne reepjes en snijd de prei in ringen.
  4. Verwarm de olie en laat hierin het mosterdzaad en het komijnzaad poffen. Voeg dan de kool en de prei toe en smoor de groente een paar minuten. Laat de doperwtjes mee gaar worden.
  5. Bak de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de gare quinoa een keer door en schep de groente er door.
  6. Maak het gerecht op smaak met wat peper of paprikapoeder, wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
  7. Strooi de walnoten er over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
610 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram