Quinoasalade met kip

Getty Images

Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout. Ook in de zomer. Deze quinoasalade met kip is een heerlijk zoutarm recept.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 1 rode peper (zaadlijst verwijderd)
  • 100 gram bladspinazie (gewassen)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse munt (alleen de blaadjes)
  • 400 gram kippenhaasjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika's (in blokjes gesneden)
  • 1 mango (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 limoenen
  • 1 klein bakje tuinkers
  • Peper

Bereiding

Breng de quinoa met ruim water in een pan aan de kook. Doe de rode peper, spinazie, lente-uitjes, munt en koriander in de keukenmachine en hak alles fijn. Houd daarbij een paar blaadjes koriander apart. Wrijf de kippenhaasjes in met peper en paprikapoeder en bak ze met 2 eetlepels olijfolie in 8 tot 10 minuten gaar. Haal de kip eruit en zet deze apart. Bak de paprikablokjes in dezelfde koekenpan, schep ze regelmatig om.

Giet de quinoa intussen af en spoel deze af met koud water. Giet opnieuw af en schep in een grote schaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de resterende olijfolie erbij en meng alles goed. Strooi de stukjes mango en de gebakken paprika over de quinoa. Snijd de kip in reepjes en meng die met de salade. Strooi de apart gehouden blaadjes koriander en de tuinkers erover.

Getty Images
Dit recept komt uit het receptenboekje 'Zinderende zoutarme zomerrecepten' van de Nierstichting. Als je de zoutmeter invult, kun je dit receptenboekje gratis downloaden.
Auteur 
Bron 
  • Nierstichting