Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Azijn
  • 6 dadels
  • 50 gram blauwe druiven zonder pit
  • Bosje waterkers, raapsteeltjes of 50 gram rucola
  • 10 blaadjes munt
  • 40 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • 1 komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • peper
  • 40 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes

Bereiding

  1. Verwarm een kookpan met een dikke bodem.
  2. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
  3. Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
  5. Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
  6. Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
  7. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder eventueel met een lepeltje het zaad. Snijd de helften in smalle repen.
  8. Maak de komkommer op smaak met klein geknipte bieslook en munt en wat azijn.
  9. Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
  10. Was de druiven en halveer ze.
  11. Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken.
  12. Knip de rest munt in reepjes.
  13. Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
  14. Meng er op het laatst de pistachenootjes door. Geef de komkommersalade er bij.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur