vrijdag, 4 december 2020

Raapsteeltjessalade

Een recept met raapsteeltjes, hazelnoten en winterwortel.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 bosjes raapstelen
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
  3. Schrap de wortel en rasp hem grof. 
  4. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  5. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olie.
  6. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  7. Roerbak de kalkoen in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  8. Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door. Strooi er de hazelnoten over.
  9. Geef de kalkoen en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Hazelnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram