Rauwe lofstamppot met een rooksmaak

De amandelen en tofu geven dit gerecht een heerlijke rooksmaak.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 300 gram witlof
- 1 struikje roodlof
- 15 gram gerookte amandelen
- 150 gram gerookte tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ± 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen.
- Hak de amandelen grof.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu in de hete margarine bruin.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree.
- Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.
- Schep er de amandelen door en geef de tofu erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
485 kcal
|
---|---|
Eiwit |
20 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
7 gram
|
Zout |
0,2 gram
|