zaterdag, 23 januari 2021

Rauwe lofstamppot met een rooksmaak

De amandelen en tofu geven dit gerecht een heerlijke rooksmaak.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram witlof
  • 1 struikje roodlof
  • 15 gram gerookte amandelen
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen.
  3. Hak de amandelen grof.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree.
  7. Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.
  8. Schep er de amandelen door en geef de tofu erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,2 gram
Trefwoorden: