woensdag, 30 september 2020

Regenboogsalade

Een kleurrijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 600 gram wortelen in diverse kleuren
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • Peterselie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
  3. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme wortel en prei en laat dit afkoelen. Strooi er klein geknipte peterselie over.

Ingrediënten over?

Worteltjes , bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
100 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,2 gram