maandag, 23 mei 2022

Ribkarbonade met chutneysaus

Geen poespas.

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel mango chutney

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Neem het vlees uit de pan.
  5. Fruit de sjalot in de achtergebleven margarine glazig.
  6. Voeg de tomatenpuree, de chutney en ± 100 ml water toe. Warm de saus goed door.
  7. Leg de karbonades in de saus en warm ze nog even door.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
395 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram