vrijdag, 22 januari 2021

Rijst met balsamico

Daar blijf je voor thuis

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Stukje ui of 1 sjalot
  • ½ laurierblad
  • snuf rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
  • 1-2 eetlepels balsamico-azijn

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in water met het stuk bouillontablet.
  2. Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de olie.
  3. Warm de gare rijst mee.
  4. Meng er de geraspte kaas en balsamicoazijn naar smaak door.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram varkensfilet
1 eetlepel olie
400 gram sperziebonen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
530 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,5 gram