dinsdag, 10 december 2019

Rijst met kip en sperzieboontjes

Groen in je nasi.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  7. Schenk 400 ml water bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
  8. Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar.
  9. Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
  10. Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
  11. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
520 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,2 gram