Rijst met pittig vlees en sperzieboontjes

Getty Images

Lekker voedzaam en relatief snel klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • 150 gram varkenspoelet (nasivlees)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olie
  • 150-200 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje boven een kom en pers het teentje knoflook er boven uit. Roer er wat citroensap door.
  2. Schep het varkenspoelet er door en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  3. Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
  4. Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui in snippers en breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot het een vingerkootje boven het oppervlak staat. Roer de abrikozen er door. Kook de rijst in 15 – 20 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
  7. Kook de sperziebonen gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
90 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur