Lekker en makkelijk recept: rode bietensoep

Soep met een heerlijke intense smaak

Bietensoep
Puur Gezond

Soep is een ideale manier om wat op een makkelijke manier wat extra groenten binnen te krijgen. We vervallen echter vaak in de soepen die we altijd eten. Groentesoep bijvoorbeeld. Maar probeer ook eens wat anders! Deze smakelijke rode bietensoep! Lekker voor de variatie, zeker nu het herfst wordt!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rode bieten (gekookt)
  • 700 ml (groente) bouillon
  • 4 lepels pitten of zaden (pompoenpitten, zonnebloem, sesamzaad)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 eetlepels zure room
  • Bosje munt

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de wortel en bleekselderij schoon en snij deze in blokjes. Snij de stelen van de peterselie en snij deze in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de peterseliesteeltjes in een paar minuten zacht.
  • Snij de bieten in stukken en bak ze even mee met het groentemengsel. Schenk de bouillon op de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten koken.
  • Meng ondertussen de zaden met het komijnzaad en korianderzaad en bak dit in een droge koekenpan enkele minuten tot de zaadjes beginnen te springen. Bestrooi met zout en zet het in een bakje apart.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer de rode wijnazijn door de soep. Breng de soep op smaak met peper.
  • Serveer met de zure room, een eetlepel van de knapperige zaden en enkele blaadjes munt.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur