dinsdag, 22 september 2020

Rode kool met vijgen

Met een zoetzure twist

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • Kaneel
  • Azijn
  • Circa 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
  2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
  3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
  4. Kook de kook in circa 25 minuten gaar.
  5. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonades
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
515 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram