Rode kool met vijgen

Getty Images

Met een zoetzure twist

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • Kaneel
  • Azijn
  • Circa 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
  2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
  3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
  4. Kook de kook in circa 25 minuten gaar.
  5. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonades
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum