maandag, 26 oktober 2020

Rode koolsalade met honingdressing

Is het al etenstijd?

Ingrediënten

  • stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Citroensap
  • Mespuntje kaneel

Bereiding

  1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
  2. Breng ½ liter water aan de kook.
  3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
  4. Was de rozijnen.
  5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en kaneel.
  7. Meng alles door de kool.

Menusuggestie

Lekker met een rundervink en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundervinken
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
160 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
8 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: