zaterdag, 25 januari 2020

Rode rijstsalade

Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel mangochutney
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 6 sprieten bieslook
  • Azijn

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  3. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
  4. Snijd het stukje peper fijn.
  5. Wrijf de mangochutney fijn en maak er met de tomatenpuree, de slasaus en de yoghurt een dressing van.
  6. Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
  7. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met azijn en de klein geknipte bieslook.

Menusuggestie

Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
540 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,9 gram

Bron(nen):