donderdag, 13 mei 2021

Rode uienpizza met geitenkaas

Krokant kunstwerk uit de oven

Ingrediënten

  • ½ pak bruinbroodmix
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram rode uien
  • ± 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Tijm
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak het broodmix met water en 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.
  2. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  3. Fruit de uienringen in de rest van de olie glazig.
  4. Voeg de balsamico azijn, de basterdsuiker, peper en wat tijm toe. Stoof de uien in 20 minuten gaar.
  5. Warm de oven voor op 220° C.
  6. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het deeg op een ingevet bakblik.
  7. Beleg het deeg met de uien.
  8. Strooi er de pijnboompitten over en verdeel er de geitenkaas over.
  9. Bak de pizza op de onderste richel van de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
640 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
15 gram
Zout
2,31 gram
Trefwoorden: