Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten

Getty Images

Een kleurrijke maaltijd voor een dagje zonder vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 500 gram prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in parten.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van circa 2 centimeter.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
  6. Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
  7. Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi de noten er over. Geef de rijst erbij.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur