
Getty Images
Proef Azië met dit pittige roerbakgerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2-3 theelepels wasabipasta (tube)
- 2 eetlepels olie
- 200 gram roerbakvleesreepjes
- 100 gram champignons
- 400 gram broccoli
- 150 gram volkoren noedels
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een schaal uit.
- Roer er de wasabipasta en 1 eetlepel olie door en meng de vleesreepjes er door. Laat dit even staan.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Roerbak de champignons kort mee.
- Voeg de broccoli en weinig water toe en laat het geheel in nog eens 5 minuten gaar worden.
- Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef ze erbij.