zaterdag, 24 augustus 2019

Roerbakschotel met gemarineerde kalkoen

Dit gerecht breng je op smaak met gemberwortel en ketjap.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram kalkoenfilet
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • cayennepeper
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • 150 gram volkoren mie of noedels
  • 2 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  2. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.
  3. Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, de azijn, cayennepeper en de geraspte gember.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.
  8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in ± 8 minuten verder gaar.
  9. Geef de noedels erbij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
525 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,6 gram