maandag, 26 oktober 2020

Roerei zonder ei

Een typisch gerecht uit de Engelse keuken is roerei. Je zou het kunnen zien als een omelet die flink door elkaar gehusseld is, maar dan smeuïger. Zonder die structuur en smaak te verliezen, kun je gemakkelijk roerei zonder ei bereiden. Het magische ingrediënt? Tofu. Samen met een snufje kala namak zout, wat door het hoge zwavelgehalte voor de smaak van ei zorgt.

Ingrediënten

  • 400 g tofu
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ ui, fijngesneden
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl kala namak zout
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Verbrokkel de tofu in een beslagkom en meng deze met de edelgistvlokken, komijn, paprikapoeder en kurkuma.
  • Verhit wat olie in een pan en bak hier de knoflook en ui kort in.
  • Je kunt hier nog meer groenten toevoegen, zoals paprika, tomaat en champignons.
  • Voeg het tofu mengsel toe en bak dit voor vijf tot acht minuten.
  • Voeg het kala namak zout toe en bak het geheel nog een minuut.
  • Serveer met brood en eventueel wat avocado en verse bieslook.

Dit recept is afkomstig van Plantbasedbrekkie.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

25 minuten