dinsdag, 29 september 2020

Roggebrood met cottage cheese en noten

Reis rond de wereld in 3 gangen.

Ingrediënten

  • Stukje komkommer
  • 4 halve walnoten
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • Mespunt sambal of harissa
  • 40 gram hüttenkäse of cottage cheese
  • 2 sneetjes donker roggebrood

Bereiding

  1. Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Meng de noten met wat komijn en sambal door de hüttenkäse.
  4. Beleg het roggebrood met de komkommer en verdeel het kaasmengsel er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht borsjt.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
210 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,8 gram