maandag, 19 april 2021

Romige pruimencoupe

Een kind kan de (af)was doen.

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 7 pruimen
  • 200 ml halfvolle biogarde yoghurt

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak de pruimen schoon. Pureer 6 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
  3. Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
  4. Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht sperziebonensalade met ei en citroen

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
130 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,1 gram