Romige vispastei

Getty Images

Met tijm en nootmuskaat

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram visfilet (bijv. koolvis, kabeljauw)
  • 150 gram kerstomaatjes
  • Tijm
  • 1 dl zure room
  • Nootmuskaat
  • 1 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen. Bak de prei in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar.
  3. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Maak de prei op smaak met de zure room en wat tijm en meng er de blokjes vis en de halve tomaatjes door.
  6. Maak van de gare aardappelen met peper, nootmuskaat en hete melk een puree.
  7. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree er over. Laat de pastei in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
540 milligram
Auteur