
Getty Images
Met tijm en nootmuskaat
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram visfilet (bijv. koolvis, kabeljauw)
- 150 gram kerstomaatjes
- Tijm
- 1 dl zure room
- Nootmuskaat
- 1 dl halfvolle melk
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
540 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen. Bak de prei in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de prei op smaak met de zure room en wat tijm en meng er de blokjes vis en de halve tomaatjes door.
- Maak van de gare aardappelen met peper, nootmuskaat en hete melk een puree.
- Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree er over. Laat de pastei in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.