Roti met ei en kousenband

Getty Images

Proef eens van een andere keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel massala
  • 1 madam Jeanet of andere peper
  • 2 tomaten
  • 400 gram kousenband
  • 2 bruine of volkoren roti

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin 2 uien en 1 teentje knoflook. Bak de gemalen komijn en de massala mee tot het gaat geuren.
  5. Was de madam Jeanet.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Doe de tomaten, de hele madam Jeanet, de blokjes aardappel en 100 ml water bij de uien en laat dit 10 minuten stoven.
  8. Maak de kousenband schoon en snijd ze in stukjes.
  9. Bak de rest van de ui en de knoflook in de andere lepel margarine glazig. Voeg de kousenband toe met een scheutje water en kook de groente in ca. 8 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Warm de parten ei in de saus op.
  11. Verwijder de madam Jeanet. Geef de saus met de kousenband en een roti.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum