maandag, 23 mei 2022

Roti met ei en kousenband

Proef eens van een andere keuken.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel massala
  • 1 madam Jeanet of andere peper
  • 2 tomaten
  • 400 gram kousenband
  • 2 bruine of volkoren roti

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin 2 uien en 1 teentje knoflook. Bak de gemalen komijn en de massala mee tot het gaat geuren.
  5. Was de madam Jeanet.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Doe de tomaten, de hele madam Jeanet, de blokjes aardappel en 100 ml water bij de uien en laat dit 10 minuten stoven.
  8. Maak de kousenband schoon en snijd ze in stukjes.
  9. Bak de rest van de ui en de knoflook in de andere lepel margarine glazig. Voeg de kousenband toe met een scheutje water en kook de groente in ca. 8 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Warm de parten ei in de saus op.
  11. Verwijder de madam Jeanet. Geef de saus met de kousenband en een roti.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
630 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,3 gram