zondag, 15 december 2019

Rucola-tomatensalade met vleesreepjes en rijst

Een heerlijk frisse salade.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ perssinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje (75gram) rucolasla
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pers de halve sinaasappel uit.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
  4. Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
  6. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
  7. Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar. Bak de champignons kort mee.
  8. Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
  9. Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
540 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,3 gram

Bron(nen):