Rundvlees met wintergroente

Getty Images

Het vlees en de groente zijn zacht en vol smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 250 gram runderlappen
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • tijm
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • stuk koolraap
  • stuk knolselderij
  • 6 aardappelen

Bereiding

  1. Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 200 milliliter heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
  6. Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
800 milligram
Auteur