zondag, 17 november 2019

Saffraanrijst met rozijnen en ei

Met broccoli voor je dagelijkse portie groenten
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  1. Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui en het komijnzaad in de olie zacht.
  4. Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
  5. Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat.
  6. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Kook de eieren hard.
  8. Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  11. Schep de rozijnen door de rijst.
  12. Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de broccoli bij de rijst.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst:
Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven. Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst. Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
570 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,3 gram