zondag, 23 februari 2020

Saffraanrijst met rozijnen, sperziebonen en ei

Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 eieren
  • 400 gram sperziebonen

Bereiding

  1. Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie zacht.
  4. Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
  5. Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat.
  6. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  8. Kook de eieren hard.
  9. Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst.
  10. Schep de rozijnen door de rijst.
  11. Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de sperziebonen bij de rijst.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
515 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,3 gram