donderdag, 16 september 2021

Salade van geroosterde wintergroente

Lekker uit de oven

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (circa 300 gram)
  • Stuk knolselderij of koolraap (circa 300 gram)
  • 1 winterwortel
  • 100 gram spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Takje rozemarijn
  • Circa 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 25 gram veldsla, raapsteeltjes, spinazie of rucola

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in smalle repen.
  3. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  4. Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes.
  5. Maak de spruitjes schoon.
  6. Pel de knoflook.
  7. Meng de groente met de olie en doe dit op een bakplaat. Knip het takje tijm in stukjes en leg ze met de teentjes knoflook tussen de groente. Laat de groente in de hete oven in 20-30 minuten gaar worden.
  8. Neem de groente uit de oven, schep het in een schaal en laat afkoelen.
  9. Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.

Menusuggestie

Lekker met kapucijners.

Hiervoor heb je nodig:
1 pot kapucijners
1 ui
1 eetlepel olie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
410 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
1 gram