vrijdag, 22 januari 2021

Salata fasoli (Griekse witte bonensalade)

Vega-proof door de bonen

Ingrediënten

  • 1 blik witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Citroensap
  • Oregano
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 little gem of klein slakropje
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 75 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  3. Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
  4. Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de sla in repen.
  6. Halveer de olijven.
  7. Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie

Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
8 volkoren boterhammen

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
495 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
2,06 gram
Trefwoorden: