Schwarzwalder kartoffelsuppe

Getty Images

Pure smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 350 gram vastkokende aardappelen
  • 1 runderbraadworst
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 4 witte koolbladen
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels halvolle biogarde

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de bleekselderij in boogjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Snijd de worst in plakjes.
  5. Verwarm de margarine in een soeppan en bak hierin de plakjes worst bruin.
  6. Fruit de ui en de prei kort mee.
  7. Voeg de bleekselderij, de aardappelen, 400 ml water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
  8. Maak de koolbladen schoon, rol ze op en snijd ze in reepjes.
  9. Kook de kool nog 1 minuut mee.
  10. Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat.
  11. Schep er aan tafel wat yoghurt op.

Menusuggestie

Lekker met grof boerenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneden grof boerenvolkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, margarine en rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
400kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur