Shakshuka met quinoa en kikkererwten

shakshuka
Miriam Groot

Shakshuka is een heerlijke stoof. Zo maak je het!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 800 g Italiaanse roerbakgroente
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 450 ml water
  • 120 g ongekookte quinoa
  • 400 g kikkererwten
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • Verse peterselie of koriander
  • 2 sneetjes volkorenbrood, gehalveerd of stokbrood

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente met de kruiden en specerijen voor 4 minuten.
  2. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de quinoa toe aan de pan. Gaar in 15 minuten onder regelmatig roeren.
  3. Voeg de kikkererwten toe en gaat nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met de geroosterde cashewnoten, wat verse peterselie of koriander en het brood.

Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
22,1 gram
Koolhydraten 
58,5 gram
Vezels 
16,8 gram
Vet 
20,1 gram
Verzadigd vet 
3,2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur