
Miriam Groot
Shakshuka is een heerlijke stoof. Zo maak je het!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 800 g Italiaanse roerbakgroente
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl cayenne peper
- 1 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 450 ml water
- 120 g ongekookte quinoa
- 400 g kikkererwten
- 100 g geroosterde cashewnoten
- Verse peterselie of koriander
- 2 sneetjes volkorenbrood, gehalveerd of stokbrood
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
22,1 gram
Koolhydraten
58,5 gram
Vezels
16,8 gram
Vet
20,1 gram
Verzadigd vet
3,2 gram
Zout
700 milligram
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente met de kruiden en specerijen voor 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de quinoa toe aan de pan. Gaar in 15 minuten onder regelmatig roeren.
- Voeg de kikkererwten toe en gaat nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de geroosterde cashewnoten, wat verse peterselie of koriander en het brood.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.