woensdag, 22 januari 2020

Sinaasappelrijst

Fris rijstgerecht
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 2 sinaasappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • kaneel

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant er af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  5. Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  8. Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde kipkarbonades en broccoli
Hiervoor heb je nodig...

2 gegrilde kipkarbonades
500 gram broccoli

Ingrediënten over?

Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
630 kcal
Eiwit:
45 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,3 gram