zaterdag, 24 augustus 2019

Sinaasappelrijst met kip en broccoli

Lekker fris rijstgerecht, vol heerlijke smaken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 2 sinaasappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • gemberpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • kaneel

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  5. Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  8. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  11. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  12. Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Geef de kip en de broccoli erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de bosuitjes bijvoorbeeld door de soep of in een salade. 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
600 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,3 gram