
Getty Images
Lekker fris rijstgerecht, vol heerlijke smaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kippendijfilet
- peper
- gemberpoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
- kaneel
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
- Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Geef de kip en de broccoli erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de bosuitjes bijvoorbeeld door de soep of in een salade.