dinsdag, 22 september 2020

Snijbonensalade

Een heerlijk gerecht met snijbonen, goed voor je dagelijkse portie groente.

Ingrediënten

  • 300 gram snijbonen
  • Stukje ui
  • ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • peper, nootmuskaat
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram tofu
  • goulashkruiden zonder zout of paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 8 blaadjes baslicum

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Maak van de azijn met de ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen.
  4. Laat de groente afkoelen.
  5. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd het in blokjes. Bestrooi de tofu met wat goulashkruiden of paprikapoeder.
  7. Bak de tofu in de hete margarine in een paar minuten bruin.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes basilicum. Meng dit door de snijbonen.
  11. Geef de snijbonensalade bij de aardappelpuree en de tofu.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika: Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
520 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram