dinsdag, 29 september 2020

Soep van rode linzen, zoete aardappel en sinaasappel

Oranje zoete aardappel zit vol bètacaroteen, dat in het lichaam wordt om­gezet in vitamine A.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 400 gram oranje zoete aardappelen, geschild
  • 150 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Handje verse koriander

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de zoete aardappelen in stukken.
  2. Kook de ui met de zoete aardappelen en linzen in 20 minuten gaar in de bouillon.
  3. Boen de sinaas­appel schoon, rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Roer de helft van de sinaasappelrasp en al het sinaasappelsap door de soep.
  6. Warm de soep goed door en maak op smaak met zout en peper.
  7. Pers ondertussen het teentje knoflook boven de yoghurt uit en roer dit erdoor.
  8. Hak de koriander fijn en meng met de rest van de sinaasappel­rasp.
  9. Serveer de soep in ­kommen, garneer met een lepeltje knoflookyoghurt en strooi er wat koriander-sinaasappelrasp over.

Aantal personen

4-6

Bereidingsduur

40 minuten
Bron(nen):