Soft taco’s met bloemkool, kikkererwten en koolsla

Getty Images

Met deze kruidige taco’s zet je een verrassend en fris gerecht op tafel. Het is een plantaardig gerecht, dus uitermate geschikt voor vegans, maar ook als je gewoon wat wil minderen met vlees of vis.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10M

Ingrediënten

  • 310 g Bonduelle kikkererwten, uit blik
  • 8 soft shell taco’s
  • 1 bloemkool
  • 200 g witte kool
  • 15 g bieslook
  • 3 el sojayoghurt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel deze samen met de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met zonnebloemolie en verdeel hier het komijnpoeder en paprikapoeder over. Bak de bloemkool en kikkererwten 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep de groenten halverwege de kooktijd om.
  • Snijd ondertussen de witte kool en de bieslook fijn. Doe de witte kool in een kom en voeg hier zout aan toe, bewerk de kool met je handen en verplaats dit naar een vergiet om uit te lekken. Laat de witte kool 10 minuten uitlekken.
  • Knijp het meeste vocht uit de witte kool en voeg hier de bieslook en sojayoghurt aan toe. Breng op smaak met peper.
  • Verwarm de soft shell taco’s volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet de taco’s en toppings op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan maken of verdeel de geroosterde kikkererwten en bloemkool over de taco’s en garneer met koolsla. Serveer de taco’s direct.

 

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle.

Auteur