vrijdag, 4 december 2020

Spaanse asperges

De pepertjes maken dit aspergerecept lekker pittig.

Ingrediënten

  • 750 gram asperges
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje spaanse peper
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Snijd het stukje Spaanse peper in reepjes.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Fruit de knoflook en de Spaanse peper in de margarine zacht.
  7. Bak de tomatenpuree kort mee.
  8. Voeg de peterselie en roer er 4 eetlepels water door.
  9. Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
  10. Laat de eieren al roerend net gaar worden.
  11. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel er op.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:

6 opschepleppels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
425 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,6 gram