Spaanse bonenschotel van Herman

Getty Images

Prettig pittig

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 (piri piri) pepertje
  • Oregano
  • 1 blik zwarte of rode kidneybonen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
  4. Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
  6. Voeg het blik tomaten, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
  7. Laat de bonen uitlekken en warm ze mee in de saus.
  8. Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs en olijven.

Hiervoor heb je nodig:

  • sla
  • 1 bosje radijs
  • 10 olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2130 milligram
Auteur