Spaanse bonensoep

Getty Images

Heerlijk soepgerecht met kidneybonen, paprika en tomaat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • oregano
  • gerookt paprikapoeder
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen en de ui en de knoflook in snippers.
  3. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  4. Spoel de kidneybonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  6. Voeg de paprika, de prei, het pepertje, de kidneybonen, de tomatenblokjes, het laurierblad, 150 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken.
  7. Verwijder het laurierblad en maak de soep op smaak met oregano en gerookt paprikapoeder.
  8. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2– 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade, bijv. spitskool met spikkels.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur